Selvangivelse: Fradrag på skatten

(Last Updated On: mars 14, 2018)

Det er mye penger å spare på å få med de rette fradragene på selvangivelsen, vi har derfor plukket ut noen av de beste tipsene til din gjennomgang av selvangivelsen. Sjekk disse og du er sikker på at du ikke går glipp av fradragene dine.

selvangivelse

Mange gruer seg til å gå gjennom selvangivselsen og tenker at det er mye jobb, men sannheten er at det norske systemet for skatt og selvangivelse er langt enklere en mange andre land. I tillegg har det blitt stadig enklere de siste årene. De fleste banker, organisasjoner og arbeidsgivere som har opplysninger som er relevante for din skatt sender disse inn for deg, og i selvangivelsen du får fra skatteetaten er dermed mye av jobben gjort. Det er likevel noen fradrag som ikke nødvendigvis automatisk star oppført, disse guider vi deg gjennom i denne artikkelen.

Fradrag:

  • Omkostninger i forbindelse med lån, refinansiering, bankbytte ol. F.eks. etableringsgebyr på lån, takstmann, finansieringskostnader ved konvertering av lån.
  • Rentekostnader. Rentekostnader innrapporteres stort sett fra utlåner, men sjekk likevel at alt er med. Noen, som Collector Bank, gjør ikke dette og du må da selv føre opp rentene du har betalt.
  • Kostnader knyttet til barn. I tillegg til et generelt foreldrefradrag kan man ha krav på fradrag for barnevakt, kjøring til sfo og barnehage, enkelte fritidsaktiviteter. Se liste her.
  • Fordeling av gjeldsrenter mellom samboere. Denne ligger ikke inne automatisk, og dere må selv fordele rentene. Husk at det må endres i begges selvangivelse.
  • Pendling. Sjekk at pendlerfradraget ligger inne, om du har byttet jobb eller flyttet ligger det kanskje ikke inne eller tallene er feil.

 

Usikker på hvilke fradrag som gjelder deg? Sjekk skatteetatens fradragsveileder her.

Endring:

Usikker på hvordan du endrer poster i selvangivelsen? Se denne enkle informasjonsvideoen fra Skatteetaten:

 

HUSK: Før kun opp reelle fradrag du har krav på i din selvangivelse. Å føre opp falske fradrag er ulovlig og de som gjør det blir tatt og straffet med straffeskatt og fengsel.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.