Refinansiering av gjeld

(Last Updated On: mars 14, 2018)

[DENNE ARTIKKELEN INNEHOLDER REKLAMELENKER] Refinansiering av gjeld – en kjapp og enkel guide til bedre økonomi!

Vi er mange som har vært der. Plutselig har man brukt kredittkortet litt mer enn man hadde planlagt. Handlet litt mer på avbetaling enn man egentlig skulle. Det er fort gjort. Det viktige nå er å betale tilbake og komme seg på fote igjen og da kan refinansiering av gjeld være en god hjelp på veien. Akkurat det skal vi hjelpe deg med i denne guiden.

Refinansiering av gjeld

Refinansiering av gjeld

1. Skaff deg oversikt!

Før du virkelig kan få ordnet opp i gjelden din må du vite hvor mye du skylder og hvem du skylder. Skriv liste med gjeldssum, rente, lånegiver, avdrag osv. og summer opp total gjeld og månedlig avdrag. Nå vet du hvor mye du skylder og hvor mye du betaler i avdrag. Et bra utgangspunkt for å gjøre noe med saken. Husk: kredittkort og en del nedbetalingsplan har ikke en fast nedbetalingsplan men et minstebeløp. Dette gir deg svært lang nedbetalingstid. For å betale ned raskt og økonomisk må du betale mer. Ha det i bakhodet når du setter opp denne oversikten.

2. Nedbetalingstid

Nå som du vet hvor mye du skylder er neste steg å få det refinansiert. Et enkelt valg for de fleste er et forbrukslån, disse lånene har relativt høy rente men er jevnt over billigere enn kredittkort samtidig som de gir deg en fast nedbetalingsplan. Om du har mulighet kan en refinansiering av boliglånet være en enda bedre løsning, les mer om det i vår guide: Betale kredittkort med boliglån.

Du vet allerede hvor mye du trenger for å betale ned gjelden din og hvor mye du i dag betaler hver måned. Forutsatt at du fint greier å betale avdrag hver måned kan du bruke dette som et utgangspunkt for hvor raskt du vil betale ned lånet. De fleste tilbydere, som Lendo, har en kalkulator du kan brukte til å finne passende nedbetalingstid gitt ditt lånebehov. Husk at jo raskere du betaler ned, jo mindre må du betale i renter! Betal ned så raskt du kan, men ikke vær overmodig når du søker. Vær sikker på at du klarer med avdragene, det er bedre å bruke litt lengre tid på nedbetalingen enn å risikere inkasso.

3. Søke lån

Når du nå vet hvor mye du trenger å låne og hvor nedbetalingstid du trenger er det bare å søke. De fleste tilbyderne har enkle og raske prosesser for lånesøknader på nett. Lendo innhenter tilbud fra flere tilbydere for og lar deg velge det beste, jeg har selv fått god hjelp av de til å finne lån. Om du vil se på andre tilbydere, les gjerne vår oversikt over de beste forbrukslånene her.

Alle lånegivere gjør kredittsjekk før de betaler ut lån, det er helt vanlig og ikke noe å bekymre seg for. Det er også i din egen interesse at banken ikke låner deg mer penger enn du kan betale tilbake.

4. Selve nedbetalingen

Nå som du har fått utbetalt lånet er det viktig at du med en gang bruker hele summen til å betale ned all gjeld du skal refinansiere. Hele poenget med refinansiering av gjeld er å betale ned gammel gjeld med ny gjeld, bruker du pengene på annet er du på snarveien til luksusfellen. Ta direkte kontakt med de du skylder penger og be om informasjonen du trenger for å betale ned hele gjelden. Gjør dette så snart du har pengene på konto, for hver dag som går øker dine rentekostnader. Enkelte lånegivere kan betale direkte til andre lånegivere ved refinansiering. Om det er en mulighet benytt deg av den.

5. Veien videre

Nå som du har refinansiert gjelden din og fått nedbetalt kredittkort og lignende er det viktig at du bygger en sterk privatøkonomi. Gå gjennom dine vaner og utgifter, kutt kostnader, sett opp budsjett (OG FØLG DET!), gå gjennom dine kredittkort og si opp alle utenom ett.

Ikke glem følelsen du fikk da du først skjønte hvor mye du skylte. Husk det til neste gang du blir fristet av gode tilbud på kreditt og nedbetaling.

PS: Denne guiden til refinansiering av gjeld er bare ment som hjelp og tips til de med normal inntekt og gjeld og er ikke skrevet av en profesjonell finansrådgiver. Sjekk alltid vilkårene før du signerer på avtale om lån eller kreditt. Om du sliter med mye gjeld og inkasso bør du kontakte bank eller kommune for hjelp. Nettsiden Skyldepenger.no har også mye god informasjon om inkasso og gjeldsproblemer.

Image courtesy of Michelle Meiklejohn @ Freedigitalphotos.net
Bookmark the permalink.