Når kommer skattepengene 2018?

(Last Updated On: mars 14, 2018)

Mange som har fått, eller håper å få, igjen penger på skatten lurer på når kommer skattepengene? Vi har sjekket og har svaret til deg! (PS: Dersom du ikke får igjen penger på skatten anbefales ikke denne artikkelen, da den sannsynligvis vil gjøre deg trist.)

skattepengene

For de som er heldige (eller kanskje heller dyktige) og får igjen penger på skatten er utbetalingen en gledens dag og for mange et velkommen tilskudd til privatøkonomien. Får man mye penger igjen er det lurt å være forberedt, slik at man ikke ender opp med å spøle pengene bort på tull. Spørsmålet blir da, når kommer skattepengene egentlig?

Det lureste du kan gjøre for å være sikker på at du er klar når pengene kommer er å kontrollere at skatteetaten har riktig kontaktinformasjon på deg. Logg inn på altinn.no og sjekk dine opplysninger (det tar bare et minutt!).

Når skatteoppgjøret er klart får du beskjed elektronisk (gjerne på SMS om du har registrert deg for det). For de aller fleste skjer dette i siste halvdel av juni, ofte rundt den 20. juni. Deretter tar det cirka 2 uker før pengene er på konto. Det vil si at, for de aller fleste, kommer skattepengene første uke i juli!

Første uke i juli altså! 

Eksakt dato vil variere fra person til person, men i løpet av denne uken vil de fleste med vanlig skatteoppgjør for privatperson få utbetalingen.

Dersom du mottar skatteoppgjør på papir (det burde du ikke, vær heller e-bruker og få penger og papirer raskt!) starter utsendingen 22. juni.

Dersom du ikke får skatteoppgjør i juni starter neste runde med utsendelser den 2. august og varer frem til 25. oktober.
Merk: Dette gjelder også de som er næringsdrivende og deres ektefeller.

Lurte du heller på når selvangivelsen kommer? Vi har sjekket det også: Når kommer selvangivelsen 2018?

Usikker på fradrag og endring av selvangivelsen? Se våre guider her: Selvangivelse: Fradrag på skatten

 

Les mer om skatteoppgjøret hos Skatteetaten: http://www.skatteetaten.no/no/Person/Skatteoppgjor/Se-skatteoppgjoret-ditt/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.