Når kommer selvangivelsen og skattepengene 2018?

(Last Updated On: mars 14, 2018)

Selvangivelsen, eller skattemeldingen som den nå heter, kommer til samme tid hvert år. Men når er det egentlig den kommer? Vi har sjekket både det og noen andre viktige datoer knyttet til skatt!

Selvangivelse

Viktige skattedatoer for privatpersoner (bedrifter har egne frister):


1. Mars: 
Siste sjanse til å bli e-bruker. Om du ikke er det bør du bli det! Det er enklere, raskere og øker sjansen for at du får skattepengene tidlig.

15.  Mars: 
Siste frist for innbetaling av forskuddsskatt.

4. April:
Selvangivelsen / Skattemeldingen sendes ut. Her er det ferdig fylt inn all informasjonen Skatteetaten har om din skatt. Dersom du ikke har noen endringer kan du her se ca hvor mye du får igjen eller blir skyldig. Har du endringer kan du regne deg frem til det samme. Denne gir uansett en god pekepinne på om det blir baksmell eller ikke!

30. April:
Frist for innlevering av selvangivelse / skattemelding. Også siste frist for å søke utsatt innlevering. Usikker på utfyllinga? Sjekk vår miniguide til fradrag her: Selvangivelse: Fradrag på skatten

Rundt 20. Juni:
Skatteoppgjøret er klart rundt 20. juni. Får du ikke dette i løpet av juni må du vente til høsten (august-oktober). Utbetaling av det du evt. får igjen på skatten kommer ca. 2 uker etter skatteoppgjøret. I starten av juli kan du altså regne med å ha skattepengene på konto. Dersom du får igjen penger da. Får du baksmell må du belage deg på å betale restskatt.

Restskatt: 
Dersom du har vært uheldig og fått restskatt, bedre kjent som baksmell, må må denne betales innen følgende datoer.
Under 1000kr i restskatt må betales innen 20. august (evt. 3 uker etter skatteoppgjøret var klart om det kom senere enn 30 juli).
Over 1000kr i restskatt betales i to avdrag (terminer). Det første avdraget må betales innen 20. august (dersom du fikk skatteoppgjør i juni, 3 uker etter skatteoppgjøret om det kom på høsten). Det andre avdraget må betales innen 24. september (dersom du fikk skatteoppgjør i juni, 8 uker etter skatteoppgjøret om det kom på høsten).

 

For mer informasjon anbefaler vi skatteetatens nettsider:
Oversikt over viktige datoer: http://www.skatteetaten.no/no/Person/lonnstakere-og-pensjonister/
Informasjon om restskatt: http://www.skatteetaten.no/no/Person/Skatteoppgjor/Restskatt/Restskatt/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.