Lendo – Hvordan fungerer det? Finn det ut her!

(Last Updated On: mars 14, 2018)

[DENNE ARTIKKELEN INNEHOLDER REKLAMELENKER] Lendo er, i motsettning bankene, ikke en utlåner men en tjeneste som lar deg søke lån hos flere forskjellige utlånere. Vi har sett litt på hvordan det fungerer.

Du har sikkert sett reklamer som denne.  Men hvordan fungerer egentlig Lendo? Vi ser nærmere på landets største formidlingstjeneste for forbrukslån.

lendo

Tjenesten er enkel i bruk. Man går bare til Lendo og legger her inn hvor mye man ønsker å låne, hvor lang nedbetalingstid man ønsker, om lånet skal brukes til refinansiering og hvem man er.

Etter går det en anonymisert forespørsel ut til bankene Lendo sammarbeider. Bankene får da anledning til å sende deg lånetilbud. For å komme i kontakt med deg må bankene betale og det er her Lendo tjener pengene sine. Jo mer atraktiv en kunde er ovenfor bankene, jo flere banker vil betale for å sende tilbud.

I løpet av de neste to dagene, men oftest allerede i løpet av noen timer, får du tilsendt tilbud fra bankene som ønsker deg som kunde. Disse tilbudene inneholder informasjon om rente, gebyrer, nedbetalingstid, terminbeløp og så videre. Det er nå opp til deg å velge tilbudet du synes er best. Husk at det er flere faktorer enn renta som teller! Om en bank har marginalt lavere rente enn konkurrenten men høyere gebyr er det ikke sikkert det lønner seg å velge den med lavest rente.

Merk at bankene som gir deg tilbud også kredittsjekker deg, du vil derfor kunne få flere brev om at forskjellige banker har kredittsjekket deg, selv om du bare godtar tilbud fra en av de.

Herfra tar banken i stor grad over. De ordner lånet og utbetaler det til deg som avtalt. Detaljene her vil variere litt etter hvilken bank du velger, men informasjonen om dette får du før du godtar et tilbud.

Noen vanlige spørsmål:

  • Hvor mye kan jeg låne?
    • Lendo har 500.000 som grense, men din økonomi og betjeningsevne vil avgjøre hvor mye du får i lån.
  • Hvor mye må jeg betale pr mnd?
    • Det kommer an på nedbetalingstid og renten du får. Bruk kalkulatoren til å finne en passe nedbetalingstid, mellom 3 og 12 år.
  • Må jeg selv betale ut gamle lån når jeg refinansierer?
    • Dette varierer, men de fleste bankene vil hjelpe deg med dette og betale direkte inn på det gamle lånet.

Se også:

Vår artikkel om «Refinansiering av gjeld»
Vår oversikt over de beste forbrukslånene

Bookmark the permalink.

Comments are closed.