Beste forbrukslån – se vår oversikt!

Forbrukslån kan dekke mange behov. Vi har funnet landets beste forbrukslån. Les mer under og finn det beste forbrukslånet for deg!

ID-100238280

Forbrukslån er et ypperlig tilbud til deg som trenger penger, uansett om du skal dekke uventede kostnader, refinansiere annen gjeld eller reise på en skikkelig ferie. Vi har satt opp en oversikt over de beste forbrukslån på markedet. Se under hva du skal gjøre for å finne det beste lånet for deg!

Annonser

FinansXY

FinansXY har stor variasjon og fleksibilitet i sine lånetilbud.

Aktivt Lån

Aktivt lån samarbeider med Axo Finans og ti forskjellige banker,

Favorittlån

Ny lånetjeneste hvor én lånesøknad videresendes 13 långivere til behandling.

Se alle lån her

Råd til deg som søker forbrukslån.

 • Sett deg godt inn i hva et forbrukslån er, hvilke betingelser som gjelder og konsekvenser. Det anbefales blant annet at du leser hele denne artikkelen til ende.
 • Ikke lån mer enn du trenger.
 • Analyser økonomien din for å se hva du har råd til.
 • Finn det lånet som gir deg de gunstigste betingelsene. Søk helst flere steder.
 • Oppgi korrekte opplysninger på søknadsskjemaet. Noe annet kan få konsekvenser,

Råd til deg som har forbrukslån

 • Overhold de avtalte betalingene. Får du problemer, ta kontakt med banken umiddelbart.
 • Sjekk om du kan få bedre betingelser ved refinansiering med jevne mellomrom.
 • Har du penger til overs, lønner det seg bedre å betale ned på forbrukslånet enn å sette dem på sparekonto.

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån du ikke stiller pant for. Dette er i motsetning til boliglån og billån, hvor banken tar sikkerhet i det du kjøper. Kan du ikke betale tilbake, må du i siste instans selge det du har kjøpt.

Det gir deg fullstendig frihet i hva du vil bruke lånet til. På den annen side vil rentesatsen være høyere på disse enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån vil likevel ha lavere rente enn dersom du bruker av kreditten på et kredittkort.

Hva koster forbrukslån?

Vi snakker i alminnelighet om renter og gebyr. Banken eller finansieringsselskapet er pliktig til å oppgi deg en effektiv rente på lånet du søker. Det vil si at de nevnte gebyrene, normalt etableringsgebyr og termingebyr, blir regnet inn i den årlige renten.

I beskrivelsen av lånet vil du se et eksempel på beregning av effektiv i rente. Renten som benyttes der er imidlertid veiledende. Det som gjelder ditt lån vil fremkomme i et eventuelt lånetilbud.

Hvor mye det koster deg å ha et forbrukslån har også sammenheng med hvor lang løpetid du får. Jo lenger tid du betaler ned på det, desto større blir totalkostnaden.

Hvordan få gunstig forbrukslån?

Alle våre samarbeidspartnere som tilbyr forbrukslån, oppgir et stort spenn. Det kan være fra 7 % årlig rente til nærmere 30 %. Hvilken rente du blir tilbud, avhenger av en såkalt kredittvurdering.

Enkelt sagt betyr det at jo mer penger og høyere lønn du har, desto lavere blir renten. Det kommer av at banken mener de tar en høyere risiko ved å gi lønn til personer med ikke fullt så god økonomi.

Det du kan gjøre for å redusere dette risiko-aspektet er å tilby banken en medskyldner eller kausjonist. Hvis to samboere eller ektefeller tar opp lånet sammen, vil långiveren kunne forholde seg til to personer. Kan ikke den ene betale, er det mulig den andre kan. Det gjør dem tryggere og kan medføre lavere rente på lånet.

Det er også slik at kredittvurderingen kan avvike noe fra bank til bank. Det er derfor en god idé å søke så mange steder som mulig for å innhente det beste tilbudet. Alle slike søknader er uforpliktende fram til du har akseptert et konkret lånetilbud. Du velger selvfølgelig det lånet som gir deg de beste betingelsene.

Høyere lån har gjerne bedre betingelser enn mindre. Det er derfor som regel bedre med ett stort lån enn flere smålån.

Avslag på forbrukslån

Får du avslag på din søknad om forbrukslån, bør du se om du finner en avslagsgrunn.

Hvis grunnen er at du har en betalingsanmerkning, vil det i de aller fleste tilfeller være et automatisk avslag. Det kan være unntak hvis du søker om forbrukslån til refinansiering av gjeld, men det skal vi komme tilbake til.

Normalt må betalingsanmerkningen vekk før det har noen hensikt å søke på ny. Ta kontakt med den kreditoren som står bak, og kom til en ordning. Har du mulighet til å betale kravet med en gang, så gjør det. Hvis ikke, gå inn på en nedbetalingsavtale. Anmerkningen skal slettes umiddelbart etter at dette kravet er endelig nedbetalt.

Hvis grunnen er at du ikke består kredittvurderingen, altså at lønna er for lav eller du har for mye gjeld fra tidligere, er det ikke så mye å gjøre med det på kort sikt. Det er som nevnt større muligheter hvis du stiller med en medsøker.

Hva du kan bruke et forbrukslån til

Forbrukslån kan i prinsippet brukes til alt. Dette er de vanligste formålene i norske husstander. Noe passer bedre enn andre.

 • Varekjøp
 • Oppussing
 • Ferie
 • Refinansiering
 • Økonomisk buffer

Vi ser litt nærmere på disse, og på hvilke andre mulige finansieringsløsninger som finnes.

Forbrukslån til varekjøp

Dersom det er noe du virkelig trenger, som et nytt kjøleskap eller komfyr, og ikke har penger på konto, er dette noe du kan bruke forbrukslån til. Det kan også være hobby- eller fritidsutstyr i høyere prisklasser.

Mange velger å bruke kredittkort til slike ting, men det vil bli mer kostbart i lengden å nedbetale på en løpende kreditt enn et lån. En mulighet er å foreta kjøpet med kredittkort, for deretter å innfri kreditten med et nytt forbrukslån.

Forbrukslån til oppussing

Oppussing er et godt låneformål, ettersom det i mange tilfeller øker verdien på boligen eller hytta.

Har du friverdi i boligen, det vil si at den ikke er fullt belånt, kan du først søke om utvidelse av boliglånet.

En nyinnkjøpt bolig er imidlertid som regel godt belånt. Alternativet er da å finansiere oppussingen med forbrukslån.

Når det gjelder verdiøkning, kommer den oftest til sin rett ved fornying av bad og kjøkken, isolering av boligen eller oppdeling i flere rom. Rene kosmetiske forbedringer som noen strøk maling eller tilsvarende gjør liten forskjell.

Forbrukslån til ferie

Det er mulig å finansiere familiens drømmeferie med et forbrukslån. Det bør imidlertid gå en varsellampe når du ferierer med lånte penger. Du bør helst være i stand til å betale det tilbake innen jul, og iallfall før neste gang dere har planer om å dra på ferie.

En løsning med lån faller rimeligere enn å bruke av rammen på kredittkortet slik mange gjør, men ekspertenes råd i slike tilfeller er at man heller bør renonsere på feriekravet og finne rimeligere alternativer.

Ta forbrukslån for å ha en økonomisk buffer

Det er forholdsvis mange som oppgir at de tar forbrukslån for å ha en buffer mot uforutsette utgifter. Vi forstår denne bekymringen, men i dette tilfellet kan man faktisk bruke det beløpet man ville måttet betale på lånet til å sette på en sparekonto. I løper av noen måneder vil du ha den bufferen du ønsker.

Et kredittkort kan også gi en slik sikkerhet. Hvis du ellers er forsiktig med bruken, kan du ha et beløp fra 50 000 til 100 000 kroner tilgjengelig på et slik kort.

Forbrukslån til refinansiering av gjeld

Dette er et trekk som vil kunne forbedre økonomien din betraktelig. En refinansiering innebærer ikke at du tar opp mer gjeld, men at du bytter ut den du har med rimeligere betingelser.

Hvis du har for eksempel dyre smålån, avbetalingsavtaler, kredittkort eller regninger som er i ferd med å sendes til inkasso, vil det være betydelig månedlige innsparinger ved å refinansiere alle i ett forbrukslån.

Her det også aktører som kan godta betalingsanmerkninger.

Problemer med å betale forbrukslån?

Det kan skje alle.

Det kan oppstå ting i løpet av nedbetalingsperioden. Du kan miste jobben, bli syk, skilles eller det kan være noe helt annet.

Det kan også være du har litt vanskeligheter med å styre økonomien din.

Uansett hva som er grunnen, er løsningen at du skal umiddelbart ta kontakt med den som har gitt deg lånet og opplyse om at du har problemer. Kanskje er det mulig å komme til ordning med betalingsutsettelse, eller i det minste hindre overføring til inkasso med det samme.

Situasjonen krever normalt øyeblikkelig selvdisiplinering på det økonomiske området. Ta en gjennomgang og finn ut hvor det er mulig å stramme inn. Det kan være abonnementer som kan sies opp. Mange av oss har for eksempel internettjenester vi aldri benytter oss av.

Har du et boliglån, kan det være bryet verdt å søke om avdragsutsettelse (dvs. kun betale renter og gebyrer) inntil du har kommet på rett kjøl med øvrige utgifter.

Det kan også være du trenger økonomisk rådgivning. Nav har et kostnadsfritt tilbud du kan lese om her.

Konklusjon:

 1. Forbrukslån egner seg til refinansiering av annen gjeld, oppussing, varekjøp og andre nødvendige formål du ikke klarer å spare opp til.
 2. Søk flere banker eller finansieringstjenester for å oppnå de beste betingelsene.
 3. Betal regningen til forfall eller ta kontakt hvis du ikke kan.
Top image courtesy of foto76 @ Freedigitalphotos.net

One Comment

 1. Pingback: Refinansiering av gjeld - Kredittilbud.no

Comments are closed