På tide å bytte bank?

(Last Updated On: mars 14, 2018)

[DENNE ARTIKKELEN INNEHOLDER REKLAMELENKER] Nytt år – ny bank? Det nye året er en ypperlig anledning for å gå gjennom sine finanser og se hva og hvordan man kan spare penger! Å bytte bank er enkelt!

Det er enklere å bytte bank en du kanskje tror. Sett av et par timer og du kan raskt få bedre oversikt og spare mye penger. I denne artikkelen går vi gjennom punkt for punkt hva du kan gjøre med boliglånet og kredittkort/forbrukslån.

bytte bank

 

Boliglånet:
Det første du bør gjøre er å kontakte banken du benytter i dag og be de se på om du kan få bedre rente. Bruk så denne renta som utgangspunkt for dine videre undersøkelser.
Om du er medlem i en fagforening får du ofte enda lavere rente, sjekk hva din fagforening tilbyr før du setter igang med å bytte bank.
Noter ned nøkkeltallene for ditt lån, dagens rente, lånesum, nedbetalingstid, verdien på eiendommen, og gå på bankenes nettsider. Alle banker har et skjema du kan fylle ut for å få tilbud om lån, fyll ut dette og vent på svar. Sammenlign tilbudene fra de forskjellige bankene og bytt til den med det beste tilbudet. Husk at det må betales tinglysningsgebyr ved opprettelse av nytt lån så den årlige innsparingen bør overstige dette for at det skal lønne seg å bytte bank. Tinglysningsgebyret er på kr 1500,- og må stort sett dekkes av kunden selv men banker kan i enkelte tilfeller kan dekke det. Spør gjerne om banken kan dekke dette når du ber om tilbud fra de, det er ingenting galt med å spørre!

Å bytte bank er enkelt! Selve bankbyttet tar den nye banken seg av, alt du trenger gjøre er å velge bank og oppdatere ditt kontonummer.

Kredittkort/Forbrukslån:
Om du har kredittkort eller forbrukslån kan det også lønne seg å bytte bank. Sjekk vår oversikt over de beste kredittkortene her eller bruk Lendo hvor bankene kjemper om å gi deg det beste tilbudet. For mange vil en refinansiering av smålån, avbetalinger og forbrukslån være et langt bedre alternativ enn å bare flytte gjelden fra en tilbyder til en annen. Les vår guide til refinansiering her og vår guide til hvordan du kan betale ned kredittkort med boliglånet.

 

Om du er interessert i å spare penger, se også våre andre guider:
Forbrukslån – Oversikt over de beste lånene!
Kredittkort – Oversikt over de beste kortene!
Forsikring – Spare penger
Serielån eller annuitetslån
Kredittkort på ferie – hva bør du ha
Spare penger – våre beste tips

Bookmark the permalink.

Comments are closed.