Betale kredittkort med boliglån

(Last Updated On: mars 14, 2018)

Betale kredittkort med boliglån – billigste vei ut av kredittkortgjelden

Har du brukt kredittkort og avbetaling for mye og har behov for å refinansiere?
Om du har mulighet kan den beste løsningen være å bruke boligen til å betale det ned. Boliglån har langt lavere rente enn kredittkort og forbrukslån. Vi viser deg hvordan du kan betale kredittkort med boliglånet!
Om du ikke eier bolig, eller ikke ønsker eller kan bruke boligen til nedbetaling sjekk vår guide til refinansiering av gjeld.

betale kredittkort

Betale kredittkort

 

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan betale kredittkort med boliglån:

1. Kan du øke boliglånet?

For å kunne øke boliglånet og med det betale kredittkort må du oppfylle noen kriterier.
– Du må ha lånegrad under 75%, altså må lånet ditt være under 75% av boligens verdi.
– Du må ha inntekt til å betjene lånet.
– I tillegg kommer bankens vurdering, men oppfyller du disse to kriteriene er du langt på vei.

2. Oversikt

Å bruke boliglånet til å betale ned kredittkort er i grunn det samme som å refinansiere, så punkt 2 i denne guiden er det samme som punkt 1 i guiden til refinansiering av gjeld: Før du virkelig kan få ordnet opp i gjelden din må du vite hvor mye du skylder og hvem du skylder. Skriv liste med gjeldssum, rente, lånegiver, avdrag osv. og summer opp total gjeld og månedlig avdrag. Nå vet du hvor mye du skylder og hvor mye du betaler i avdrag. Et bra utgangspunkt for å gjøre noe med saken. Husk: kredittkort og en del nedbetalingsplan har ikke en fast nedbetalingsplan men et minstebeløp. Dette gir deg svært lang nedbetalingstid. For å betale ned raskt og økonomisk må du betale mer. Ha det i bakhodet når du setter opp denne oversikten. Å betale kredittkort med boliglån vil gi deg langt lavere rente enn du betaler  på kredittkortet, det vill i de aller fleste tilfeller lønne seg.

3. Snakk med banken

Med oversikten over hva du skylder er resten svært enkelt. Ta kontakt med din kunderådgiver i banken og be om økning av lånet med så mye som du trenger for å betale ned kredittkort. Om du har behov for det kan du samtidig endre løpetid på lånet slik at dine månedlige kostnader ikke endres. Vær obs på at jo lenger tid du bruker på å betale ned, jo mer betaler du i renter til banken. Så lenge det kan unngås anbefales det ikke å øke løpetiden på lånet. Vær ærlig med banken din om hva du skal bruke pengene til. Du synes kanskje det er flaut å ha opparbeidet deg mye kredittkortgjeld, men banken har sett det meste før og setter pris på at du rydder opp i din egen økonomi. Din rådgiver spiller på lag med deg for best mulig privatøkonomi, om du har mye gjeld eller andre utfordringer kan de gi deg gode råd og løsninger. Spør de gjerne om det er fornuftig for deg å betale kredittkort med boliglån.

4. Selve nedbetalingen

Også dette punktet er som sakset fra vår guide til refinansiering av gjeld. Nå som du har fått utbetalt lånet er det viktig at du med en gang bruker hele summen til å betale ned all gjeld du skal refinansiere. Hele poenget med økningen av boliglånet er å betale ned kredittkort og annen gjeld, bruker du pengene på annet er du på snarveien til luksusfellen. Ta direkte kontakt med de du skylder penger og be om informasjonen du trenger for å betale ned hele gjelden. Gjør dette så snart du har pengene på konto, for hver dag som går øker dine rentekostnader.

5. Veien videre

Igjen et punkt med svært generelle tips, men dette kan ikke gjentas ofte nok. Nå som du har fått betalt ned dine kredittkort er det viktig at du bygger en sunn privatøkonomi. Gå gjennom dine vaner og utgifter, kutt kostnader, sett opp budsjett (OG FØLG DET!), gå gjennom dine kredittkort og si opp alle utenom ett (finn kortet som passer deg best i oversikt over de beste kredittkortene). Ikke glem følelsen du fikk da du først skjønte hvor mye du skylte. Husk det til neste gang du blir fristet av gode tilbud på kreditt og nedbetaling.

Top image courtesy of Anusorn P nachol @ Freedigitalphotos.net
Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Pingback: Refinansiering av gjeld - Kredittilbud.no

Comments are closed